Gombás-paprikás rizottó

Az a nagyszerű a rizottóban, hogy nem kell egy konkrét receptet követni, hanem szinte bármit bele lehet darálni, amit találunk a konyhában. A 999 recept blog ötletét is egy ilyen csodás, rizses étel adta. Filmnézős estet tartottunk pár barátommal, megéheztünk, de nem akartunk rendelni. Volt otthon rizs, egy kis bor a hűtő mélyén és hagyma, én pedig ezer forinttal a zsebemben útnak indultam a sarki közért felé, hogy ebből főzzek valami finomat.

Gombát vettem, egy szép nagy kaliforniai paprikát, meg némi petrezselymet. Visszaérve nem hittem volna, hogy ilyen kevés alapanyagból laktató ételt lehet készíteni, de a végeredmény nagyszerű lett.

Az a nagyszerű a rizottóban, hogy nem kell egy konkrét receptet követni, hanem szinte bármit bele lehet darálni, amit találunk a konyhában. A 999 recept blog ötletét is egy ilyen csodás, rizses étel adta. Filmnézős estet tartottunk pár barátommal, megéheztünk, de nem akartunk rendelni. Volt otthon rizs, egy kis bor a hűtő mélyén és hagyma, én pedig ezer forinttal a zsebemben útnak indultam a sarki közért felé, hogy ebből főzzek valami finomat.

Gombát vettem, egy szép nagy kaliforniai paprikát, meg némi petrezselymet. Visszaérve nem hittem volna, hogy ilyen kevés alapanyagból laktató ételt lehet készíteni, de a végeredmény nagyszerű lett.

Hozzávalók

  • Egy, másfél csésze rizs
  • Néhány szem gomba
  • Hagyma, fokhagyma
  • Egy nagyobb kaliforniai paprika
  • Petrezselyem
  • Fűszerek
  • Egy löttyintésnyi fehérbor

Elkészítés

  1. Mosd át a rizst, majd szórd egy lábasba! Öntsd fel annyi vízzel, hogy kétszer ellepje. Adj hozzá egy kis olajat, sózd és borsozd meg, majd tedd fel főni a legkisebb fokozaton! Jót tesz neki egy kis kurkuma vagy curry por is.
  2. Hámozd meg a gombát és a hagymát, majd alaposan mosd meg a zöldségeket! Vágd fel őket szép nagy csíkokra! Én általában egy nagy vágódeszkát használok, és olyan sorrendben sorakoztatom fel a kis zöldségkupacok, ahogy majd az ételbe kerülnek.
  3. Egy nagyobb serpenyőben, kis olívaolajon pirítsd meg a hagymát, aztán szépen lassan add hozzá a paprikát, pár gerezd fokhagymát, majd legvégül a gombát! Fűszerezd be ízlés szerint, én curryt szórtam rá, sok őrölt borsot, bazsalikomot és egy kis házi termesztésű chili paprikát.
  4. Lefedve főzd pár percig! Ha minden igaz, mostanra már megfőtt a rizs. Nem baj, ha még egy picit kemény, add hozzá a zöldségekhez, önts rá fél, egy deci fehérbort (aztán önts magadnak is egy pohárral!), majd újra fedd le és párold készre!
  5. Tálaláskor őrölj rá még egy pici borsot és szórd meg alaposan friss, apróra vágott petrezselyemmel!
  • Ár: kb. 800 forint
  • Nehézség: Könnyű
  • Idő: 25 perc

Utólag csináltam egy cukkínis verziót, ha van otthon, próbáld ki úgy is! Csíkozz fel egy fél cukkínit, és a paprika és a gomba között szórd azt is a serpenyőbe. Remélem ízleni fog, jó főzést! Ha jó lett, oszd meg a receptet a barátaiddal is!

Megnézem!
Címkék: hagyma gomba fokhagyma rizottó rizs fehérbor főétel vegetariánus kaliforniai paprika petrezselyem vegán

999 RECEPT

Tévhit, hogy csak drágán lehet egészségesen étkezni. Ezen a blogon igyekszem összeszedni minél több, ezer forintból kihozható gyors, egyszerű és finom ételeket, törekedve arra, hogy csak friss és egészséges alapanyagokat használjak.

Friss topikok

Archívum

süti beállítások módosítása