Csicseriborsó curry

afterlight (1).jpeg

Megvan az az ézés, amikor a boltban nézelődsz, és egyszerűen nem jut eszedbe semmi, amit főzhetnél? Végigjárod a zöldségeket, sajtokat, húsokat, de valahogy nem érzed azt az isteni szikrát. Ilyenkor kolbászolj egy kicsit a méltatlanul háttérbe szorult konzervek között is ugyanis finom és olcsó alapanyagokat találhatsz egy isteni curry-hez!

Megvan az az ézés, amikor a boltban nézelődsz, és egyszerűen nem jut eszedbe semmi, amit főzhetnél? Végigjárod a zöldségeket, sajtokat, húsokat, de valahogy nem érzed azt az isteni szikrát. Ilyenkor kolbászolj egy kicsit a méltatlanul háttérbe szorult konzervek között is ugyanis finom és olcsó alapanyagokat találhatsz egy isteni curry-hez!

Hozzávalók

  • Egy konzerv csicseriborsó
  • Egy konzerv egész, hámozott paradicsom
  • Egy-két szem paradicsom
  • Köménymag, mustármag, koriander, kurkuma
  • Egy kávéskanálnyi erőspista
  • Egy fej hagyma
  • Négy gerezd fokhagyma
  • Egy dobókockányi gyömbér
  • Olíva olaj

Elkészítés

  1. Készíts elő minden hozzávalót! a konzerv csicseriborsót nem kell külön beáztatni, viszont rakd féle a levét, és mosd át a bogyókat! A hagymát és a paradicsomot vágd olyan apróra, amekkorára csak tudod, a fűszerekből pedig egy-egy teáskanálnyit őrölj át mozsárban.
  2. Egy kis olívaolajon (de használhatsz kókuszzsírt is) pirítsd át a hagymát, majd nyomd bele a fokhagymákat, reszeld rá a gyömbér, és ha már nagyon finoman illatoznak, zuttyantsd rá a felkockázott és a konzerv paradicsomot!
  3. Nem sokkal később mehet bele a csicseriborsó, majd az erőspista és az őrölt fűszerek is.
  4. Kis lángon rotyogtasd 10-15 percig. Ha esetleg túl sűrű, akkor öntsd hozzá a korábban félretett csicseriborsó konzerv levét! Akkor jó, ha szószos, ragus állaga van.
  • Ár: kb. 1000 forint
  • Nehézség: Könnyű
  • Idő: 35 perc

Ha van otthon, akkor a legvégén löttyints rá fél deci tejszínt, vagy növényi tejszínt! Rizzsel, vagy naan kenyérrel tálald! Remélem ízleni fog, jó főzést! Ha jó lett, oszd meg a receptet a barátaiddal is!

Megnézem!
Címkék: könnyű hagyma paradicsom tejszín fokhagyma rizs curry főétel gyömbér csicseriborsó koriander kurkuma mustármag vegetariánus vegán kömény olíva olaj kókuszzsír növényi tejszín erőspista

999 RECEPT

Tévhit, hogy csak drágán lehet egészségesen étkezni. Ezen a blogon igyekszem összeszedni minél több, ezer forintból kihozható gyors, egyszerű és finom ételeket, törekedve arra, hogy csak friss és egészséges alapanyagokat használjak.

Friss topikok

Archívum

süti beállítások módosítása