Megvan az az ézés, amikor a boltban nézelődsz, és egyszerűen nem jut eszedbe semmi, amit főzhetnél? Végigjárod a zöldségeket, sajtokat, húsokat, de valahogy nem érzed azt az isteni szikrát. Ilyenkor kolbászolj egy kicsit a méltatlanul háttérbe szorult konzervek között is ugyanis finom és olcsó alapanyagokat találhatsz egy isteni curry-hez!
Hozzávalók
- Egy konzerv csicseriborsó
- Egy konzerv egész, hámozott paradicsom
- Egy-két szem paradicsom
- Köménymag, mustármag, koriander, kurkuma
- Egy kávéskanálnyi erőspista
- Egy fej hagyma
- Négy gerezd fokhagyma
- Egy dobókockányi gyömbér
- Olíva olaj
Elkészítés
- Készíts elő minden hozzávalót! a konzerv csicseriborsót nem kell külön beáztatni, viszont rakd féle a levét, és mosd át a bogyókat! A hagymát és a paradicsomot vágd olyan apróra, amekkorára csak tudod, a fűszerekből pedig egy-egy teáskanálnyit őrölj át mozsárban.
- Egy kis olívaolajon (de használhatsz kókuszzsírt is) pirítsd át a hagymát, majd nyomd bele a fokhagymákat, reszeld rá a gyömbér, és ha már nagyon finoman illatoznak, zuttyantsd rá a felkockázott és a konzerv paradicsomot!
- Nem sokkal később mehet bele a csicseriborsó, majd az erőspista és az őrölt fűszerek is.
- Kis lángon rotyogtasd 10-15 percig. Ha esetleg túl sűrű, akkor öntsd hozzá a korábban félretett csicseriborsó konzerv levét! Akkor jó, ha szószos, ragus állaga van.
- Ár: kb. 1000 forint
- Nehézség: Könnyű
- Idő: 35 perc
Ha van otthon, akkor a legvégén löttyints rá fél deci tejszínt, vagy növényi tejszínt! Rizzsel, vagy naan kenyérrel tálald! Remélem ízleni fog, jó főzést! Ha jó lett, oszd meg a receptet a barátaiddal is!